Öğrencilerimiz Okul Başkanlarını Seçtiler

Öğrencilerimiz Okul Başkanlarını Seçtiler

 

Okulda demokrasi kültürünü  geliştirmek  amacıyla okul meclis başkanlığı seçimleri yapıldı.

26.10.2016 431

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 13.01.2004 tarihinde imzalanan protokolle uygulamaya konulan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında, Eylül 2004 tarih ve 2564 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” yönergesi  doğrultusunda  okulumuz Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nda “Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı”  seçimi yapıldı.

Bu kapsamda önce sınıflar adaylarını belirledi. Adaylara tanıtım ve propaganda yapmaları için belirli bir süre tanındı. Adaylar birbirinden güzel seçim pankartları, panolar hazırladı. Büyüklere taş çıkartacak seçim konuşmaları yaptılar.

Okulda demokrasi kültürünü  geliştirmek  amacıyla yapılan seçimlerde, öğrenciler gruplar halinde sandık başına  giderek oylarını  kullandılar.  Sandık kuruldu, sandık kurulları oluşturuldu,  oy pusulaları basıldı, sandıklara oylar atıldı. Seçim sonucunda … sınıfı öğrencisi …. oyların büyük çoğunluğunu alarak okul meclis başkanı seçildi.

 

Öğrencimize bu yeni görevinde başarılar diliyoruz.

 

     
   
     
   
     

 

 

 

 

...