Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimleri Yapıldı

Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi/İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinde, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.

30.10.2017 557

Okul öğrenci meclisi başkanlığı seçimleri, öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek amacıyla yapılan önemli bir demokrasi eğitimidir.

Bu kapsamda  okulumuzda, 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı ve üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Yapılan seçime farklı sınıflardan 5 aday katıldı. Seçim öncesi adaylar tanıtım ve propaganda çalışmaları yaptı. Ardından 19 Ekim günü sandık kuruldu ve yapılan oylama sonucunda 5-F sınıfı öğrencisi …. Oyların çoğunu alarak okul meclis başkanı seçildi.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, okul meclis başkanlığı seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten öğretmenlerimizi, aday öğrencilerimizi, başkan ve başkan yardımcısını   kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

30-10-201730-10-201730-10-201730-10-2017

...