TOGETHER AGAINST THE FOOD WASTE eTWINNIING PROJESİ

21.12.2023 141

Okulumuzun Türkçe öğretmeni Seda TOPALOĞLU Türkiye'nin  ve Ürdün'ün kurucu ortağı olduğu "TOGETHER AGAINST THE FOOD WASTE -GIDA İSRAFINA KARŞI HEP BİRLİKTE "  eTWINNING Projemiz etkinliklerine başladı.

Projenin amacı:

Günümüzde dünya insanlığının karşılaştığı en büyük sorunlardan birisi “küresel iklim değişikliği ve kuraklıktır.” Her gün artan nüfus ve beraberinde getirdiği enerji tüketimiyle insanlık; dünyanın ömründen ve dolayısıyla da nesillerimizin geleceğinden çalmaktadır. Bu durumun önlenmesi ve önüne geçilmesi amacıyla yeni yetişen neslin bilgili, bilinçli ve duyarlı olması elzemdir.  Bu projede küresel iklim değişikliği ve kuraklığın bir tarafı olan “israf” konusu tema olarak seçilmiştir. BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) raporuna göre dünyada yılda 1.3 milyar ton gıda çöpe gidiyor ve israf oluyor. Bununla birlikte dünyanın başka bir kısmında açlıktan on milyonlarca kişi ölüyor. Bu durumun önüne geçmeye çalışan devletler ve büyük çaplı sivil toplum kuruluşları yetersiz kalıyor. Bu proje ile yeni neslin yiyecek ve gıda israfına karşı duyarlılığını arttırmak ve sıfır atık hedeflerine ulaşmak hedefler arasındadır. Bu minvalde bir yemekten arta kalanlardan yahut bayatlamış mamullerden çöpe gitmeden ikinci ürün olarak neler yapılabileceği üzerine çalışılacaktır.

Bu projenin faaliyete geçirilmesi ile birlikte şu kazanımlar hedeflenmektedir:

1. Küresel iklim değişikliği ve kuraklık farkındalığı oluşturmak.

2. İsrafın ne olduğu ve buna karşın neler yapılabileceğini araştırmak.

3. Yiyecek ve gıda israfına karşın duyarlılık oluşturmak.

4. Artan yada dünden kalan bir yiyeceğin farklı bir yemeğe dönüştürülmesi ve bununla birlikte ortaya çıkan yeni yemeğin çocuklarca mutlulukla yenilebilecek tarzda olması.

5. Araştırılıp bulunan bu tarz yemeklerden bir seli kitap hazırlanması ve kısa videolar ile desteklemesi.

Proje Youtube Hesabımız: https://www.youtube.com/@TogetherAgainstTheFoodWaste

Proje İngstagram Hesabımız: https://www.instagram.com/togetheragainstthefoodwaste/?next=%2F

21-12-2023

Okulumuzun öğrencileri ile tanışma etkinliği yapıldı.

21-12-2023

Öğrenci ön anket çalışması yapıldı.

Proje panomuz hazırlandı

21-12-202321-12-2023

Ortak kurucu okuldaki öğrencilerimizle tanışma toplantısı yapıldı.

21-12-2023

Veli izin belgeleri alındı.

Afiş ve logo çalışmamız

21-12-202321-12-2023

OKUL TANITIM VİDEOMUZ

PROJE TANITIM VİDEOMUZ

Together Against Food Waste e Twinning projemizin dün akşam gerçekleşen online toplantısında öğrencilere

e safety konulu sunum ve ardından kahoot üzerinden yarışma yapıldı.Yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

28-12-2023

28-12-202328-12-202328-12-2023